Prijsuitreiker 2017 Diggy Dex

Met trots presenteren wij onze

Prijsuitreiker: Nederlands beste Rapper Diggy Dex

Diggy Dex foto aangeleverd door Diggy Dex

Diggy Dex de rapper/producent/liedjesmaker ook wel Koen Jansen, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Jullie kennen hem vast van de hits;
‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ met JW Roy
Met Ali B de single ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’
‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)’, met Eva de Roovere

Kijk snel op www.diggydex.nl voor de video’s en de blogs en meer achtergrond.

Diggy (Koen) is geboren in Leusden en heeft 5 jaar op voetbal gezeten. Zijn basisschool was de Hobbit! Daarmee heeft hij vanaf groep 5 altijd meegedaan met het schoolvoetbaltoernooi. Helaas heeft hij nooit gewonnen. Maar vond het wel altijd heel leuk. Daarom nu extra cool om de bekers allemaal vast te mogen houden! Diggy vind het zo leuk om de prijzen uit te reiken omdat hij het belangrijk vind dat de kids lekker actief bezig zijn met sport, zeker met voetbal. Hij woont in Amersfoort met zijn vrouw en 2 kinderen.

Op school speelde hij al een beetje gitaar en stond altijd vooraan als er spreekbeurten gehouden moesten worden of musicalrollen werden verdeeld. Het podium vond hij toen al leuk ook!

Ook heel tof was dat hij bij de ‘kids top 20’ is geweest, met het nummer ‘Slaap Lekker’. Hij heeft gestaan op talloze festivals en Nederland en België (o.a. Solar Festival, Lowlands, Noorderslag) Vrienden van Amstel Live. Hij treedt op in Paradiso, Heineken Music Hall (met Nielson), Tivoli, Ziggo Dome met Guus Meeuwis en staat zelfs als eerste rapper in Koninklijk Theater Carré. In september verschijnt zijn nieuwe album, het 5e ‘Golven’ en singel ‘Laten We Dansen’ met Paul de Munnik.

Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven, de dingen die hij meemaakt, ervaart of denkt. Het nummer ‘Treur Niet (Ode Aan het Leven) heeft hij bijvoorbeeld geschreven naar aanleiding van een uitvaart.

Het geen waar hij het meest trots op is, volgens Diggy “als er mensen naar je toe komen en zeggen dat ze veel steun of inspiratie uit m’n liedjes halen. Dat is toch het hoogst haalbare als muzikant voor mij.”

En tot slot; wat kunnen de kinderen doen om ook zo succesvol te worden?
Diggy; “Vooral je hart blijven volgen en elke dag oefenen/ermee bezig zijn! En zorg ervoor dat je het doet met leuke inspirerende mensen.”