Milan Molle

Met Trots presenteren wij onze prijsuitreiker:

Milan Molle
Toptalent van de Nederlandse selectie Taekwondo

Milan Molle is 12 jaar en zit in groep 8 van de Gondelier in Vathorst. Milan is opgenomen in Nederlandse selectie, Milan heeft ook van NOC*NSF een talenten status gekregen. Dat betekend: talenten waarvan de verwachting is dat ze binnen korte tijd gezien zullen worden als (inter)nationale toptalentenschool.

Taekwondo is zijn passie maar ook voetballen doet hij erg graag. Als het even kan speelt hij een wedstrijd mee. Hij vindt het tof om de prijzen uit te mogen rijken. En wil graag laten zien dat je ook op jonge leeftijd al topsporter kan worden.

Milan Taekwondo al vanaf dat hij vier jaar oud is. 2009 was zijn eerste toernooi. Hij heeft al op 11 jarige leeftijd de zwarte band gehaald en is een van de jongste Taekwondaka’s in Nederland die dit heeft behaald. Je moet er veel voor over hebben om bij de top te komen van een sport. Milan traint dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Tenzij zaterdag en zondag wedstrijden zijn. Daardoor krijgt hij op zijn school een aangepast lesprogramma. Milan moet veel naar buitenland voor wedstrijden. Hij krijgt dan zijn schoolwerk mee. Hij wordt getraind door Theo Meijer sport.

Taekwondo is één van de meest systematische en wetenschappelijk traditionele Koreaanse krijgskunsten, dat meer dan slechts de fysieke vaardigheden van het vechten aanleert. Door training ontwikkelt je zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Het is een ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent tae -voet, kwon -hand of vuist en do -de manier of de weg. Leeftijdsklasse van Milan is een Cadet.

Milan heeft veel prijzen behaald op G toernooien dat zijn toernooien waar je kunt kwalificeren voor EK en WK. Laten we allemaal mee duimen dat Milan in September mee kan naar EK cadetten kan in Roemenië. Dit jaar zal Milan voor het eerst met de NK Taekwondo meedoen in Almere.

Alleen dit jaar heeft hij al veel bekers en medailles gewonnen. Hij hoopt dat jullie op deze toernooidag ook mooie bekers mogen winnen.

e Keumgang Open
1e Open Van der Poel
3e Fujairah International Open
3e Dutch Open
3e Belgian Open
Presidents Cup Bonn PAR kwartfinale
2e German Open

Kijk voor de behaalde prijzen van Milan op Top Taekwondo Eemland

Milan volgen op FaceBook

Foto’s aangeleverd door Milan Molle