Landelijke finale K.N.V.B.

De reis duurde 25 minuten en toen we aankwamen zagen we 2 grote mensen met allebei een strandbal. We liepen richting het wedstrijdsecretariaat en we zagen allemaal sterren op de weg met alle namen van de scholen die in de finale stonden (onze school zat er natuurlijk ook bij).

Daarna was de opening met Soufiane Touzani, die geweldige truckjes deed. De leider van de KNVB Michael van Praag kwam later op. Ook vertelden ze dat er van alles te doen was, zoals een zweefmolen en dat je in levensgrote ballen kon voetballen.

Toen begon de wedstrijd van de St. Jozefschool tegen de kinderboom. Het 1ste doelpunt was een voorzet en die werd erin geschoten door iemand van de Kinderboom,  een eigen doelpunt dus, stand: 1-0. Jessica raakt geblesseerd en wordt gewisseld. Bij een corner kreeg Danique de bal en schoot tegen iemand aan, in de rebound scoorde ze: 2-0. Danique maakte een actie en scoorde, eindstand: 3-0.

Daarna moest de St. Jozefschool tegen de Pieter de Jongschool. Een blunder van de keeper van ons zorgde voor een doelpunt voor de Pieter de Jongschool: 0-1. Een goede actie zorgde voor nog een doelpunt: 0-2. Een corner en maar blijven proberen de bal erin te krijgen. Dit zorgde voor een doelpunt voor ons: 1-2. In de laatste minuut scoorde Danique door een geweldige tactiek, eindstand: 2-2.

Daarna had het team een lange rust en kregen wij, de reporters, een workshop van Toine van Peperstraten. Daarna was het nog steeds pauze. De sfeer is goed. Een paar meiden ‘verkopen’ fruit. Veel supporters waren mee, dus daar is het ook gezellig mee. Sommige mensen zijn aan het voetballen en er zijn leuke activiteiten.

Dan de kruisfinale: St. Jozef tegen St. Franciscus. Als er weinig verdedigers zijn, dan is het makkelijk spelen voor de aanvallers, eindstand: 0-1. De supporters vonden het een onverdiende overwinning voor de tegenstander, maar verliezen hoort er ook bij.

Na de nederlaag moesten de meiden in een KNVB busje zitten voor de strijdkreet van Oranje.
Nadat ze in de bus hadden gezeten kregen ze handtekeningen van Daniëlle van de Donk (Nederlands elftal en P.S.V.).

Daarna was de wedstrijd St. Jozef tegen de Kinderboom, de tegenstander waar ze 3-0 van wonnen.
Als een aanvaller niet wordt aangepakt is het makkelijk voor diegene: 0-1. Vlak daarna komen twee spelers alleen op het doel af, je weet wat er dan gebeurt: 0-2. De St. Jozefschool is totaal uit vorm en krijgt veel doelpunten tegen: 5-0. Zo eindigt een wedstrijd tegen een tegenstander waar eerst met gemak van werd gewonnen in een nederlaag, maar ………de St. Jozefschool is 4de van heel Nederland.

De finale van de jongens groep 7-8 ging tussen: de Willibrord tegen de Jan Campertschool. De scheidsrechter is profscheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het enige doelpunt viel aan de kant van de Jan Campertschool. Een aanvaller komt  1 op 1 en scoort en het hele team viert dat uitbundig. Sommige spelers deden hun shirt uit, eindstand:  1-0.