Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging.

De Johan Cruyff Foundation is een non-profit organisatie die is opgericht 1997 door de Europees voetballer van de eeuw Johan Cruijff.  In Nederland een van de eerste (ex)sporters die zijn naam aan een eigen stichting gaf en hierbij zelf actief aan mee werkt. Extra aandacht geeft hij aan gehandicapte en minder kansrijke jongeren, wereld wijd.

De Foundation doet dat door projecten op te zetten en te ondersteunen die sport en spel stimuleren. Dat gebeurt altijd samen met verenigingen, scholen, sportbonden, bedrijven en overheden, want: ”Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.

Wat doet de Johan Cruijff foundation actief;
– Project schoolplein14. Schoolpleinen beter indelen/inrichten zodat er duidelijkheid is waar je wat kan doen. Voetballen, touwtje springen e.d.
-Cruyff Courts in de wijk. Het oude trapveldje wat weg is wegbezuinigd in de wijk weer terug gebracht.
-ondersteunt verschillende sportbonden op het gebied van de gehandicapte sport voor jeugd.
-International Tennis Federation, oa. rolstoeltennis in zuid Afrika
-open dagen, seminars en evenementen waaronder o.a. de Cruyff Foundation Cup (tegen betaling het opnemen tegen oud voetbalspelers) en de Dam tot Damloop voor sponsorgelden.

De 14 regels van Johan Cruijff;
Elk initiatief is mooi maar dit is werkt niet zonder de 14 regels van Johan Cruijff. Dit zijn regels hoe je met elkaar omgaat, op het sportveld, in de klas en ook op het schoolplein. De 14 regels, zoals respect, samenspelen en verantwoordelijkheid lopen als een rode draad door het project Schoolplein14

Wij hopen door de 14 regels van Johan Cruijff die gelden bij alle initiatieven van de Cruyff Foundation, zoals de Cruyff Courts en Schoolplein14, begeleiders, sportbuurtwerkers, kinderen bewust te maken van thema’s als respect, verantwoordelijkheid en samenspelen.

Bekijk de brochure van de Joha Cruyff Foundation via deze link