Hartekind

Zullen wij samen geld in gaan zamelen voor een PacePro voor een kindje met een hartafwijking, zodat hij/zij ook met zijn/haar vriendjes kan gaan voetballen?

Eén van de initiatieven van stichting Hartekind is de PacePro. Kinderen die een pacemaker of ICD dragen willen net als hun vriendjes of vriendinnetjes gewoon kunnen sporten en spelen. Maar zo’n pacemaker/ICD is kwetsbaar en bovendien kunnen de randen pijn veroorzaken als er iets tegenaan komt. In dat geval moet het kind opnieuw geopereerd worden en dat brengt de nodige risico’s en ongemakken met zich mee. Om te voorkomen dat tijdens het sporten of spelen de pacemaker/ICD beschadigd raakt of dat er een draadbreuk optreedt, is de PacePro ontwikkeld. De PacePro is een op maat gemaakte koolstof beschermkap met een siliconen demping aan de binnenkant. Met de PacePro kunnen hartekinderen van hun vrijheid genieten en net als hun vriendjes of vriendinnetjes gewoon meedoen met sporten en spelen.
Een PacePro kost 900 euro en Hartekind zamelt geld in om PacePro’s voor kinderen te kunnen vergoden zodat zij ook kunnen sporten en spelen net als andere kinderen.

Om met alle kinderen uit Leusden & Achterveld voor 1 kindje een PacePro te kunnen kopen, zodat dit kindje weer kan voetballen, zetten wij een collectebus neer in de kantine op de toernooidag. Als iedereen daar een heel klein beetje geld in gooit, dan komen we met z’n alleen tot de 900 euro om een PacePro te kunnen geven aan een kindje.

Jaarlijks worden er in Nederland 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Ongeveer twee-derde van de kinderen moet vlak na hun geboorte een zware openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te kunnen overleven. En is de afwijking ernstig, dan is één operatie vaak niet genoeg. Vijftig jaar geleden overleed maar liefst 75% van de kinderen met een aangeboren hartafwijking. Vandaag de dag zijn dit er in Nederland nog ongeveer 150 per jaar. Bovendien betekent overleven helaas vaak een leven met in meer of mindere mate beperkingen. Zo zijn nieuwe operaties als gevolg van restproblemen, hartfalen, (levensbedreigende) hartritmestoornissen en neurocognitieve stoornissen een groot probleem voor hartekinderen.
Stichting Hartekind is het enige doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek baar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. De doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. De eerste prioriteit ligt bij het financieren van relevant wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast steunt Hartekind projecten en initiatieven gericht op de dagelijkse kwaliteit van leven. Tenslotte wil Hartekind dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.
Stichting Hartekind kan niet zonder steun van vrijwilligers de ondersteuning bieden bij activiteiten of zelf fondsen wervende acties organiseren. Je kunt natuurlijk ook een donatie den via IBAN NL62 INGB 0004 3126 88.