Goede doel 2017

Graag besteden we ieder jaar aandacht aan een goed doel. Dit jaar is dit de Nederlandse Vereniging Klompvoetjes.

Alle kinderen met klompvoetjes hebben recht op de beste zorg en moeten lekker kunnen lopen, springen, rennen, spelen en sporten. Daar zetten wij ons voor in en jij kunt ons daarbij helpen!

De naam klompvoet is een verbastering van het Engelse woord ‘clubfoot’, wat verwijst naar de vorm van een golfclub. Een klompvoetje is een mooi voetje met alles erop en eraan dat verkeerd is gegroeid en specialistische zorg nodig heeft.

WAT WE DOEN

Klompvoetjesdag

Elk jaar organiseert de NVK voor haar leden Klompvoetjesdag, op een leuke locatie in Nederland. Op deze dag kunnen kinderen heerlijk spelen en we bieden ouders allerlei informatie en natuurlijk gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Elk jaar geven een kinderorthopeed en een gipsverbandmeester een presentatie, en kun je langs lopen bij een instrumentmaker, kinderfysiotherapeut en een orthopedisch schoenmaker.

Klompvoetjesdebat, Social media en verstuurt twee keer per jaar een nieuwsbrief.

De Nederlandse Vereniging Klompvoetjes bestaat sinds 21 juni 1986 als zelfstandige vereniging. In 2010 is de naam gewijzigd van Vereniging Oudergroep Klompvoetjes (VOK) in Nederlandse Vereniging Klompvoetjes (NVK). De vereniging heeft ruim 500 leden en een aantal donateurs.

Missie

De Nederlandse Vereniging Klompvoetjes levert een onmisbare bijdrage aan een onbelemmerd leven voor kinderen die met klompvoetjes zijn geboren. Dit doet zij door informatie aan te bieden over klompvoetjes en de medische behandeling ervan, door contact tussen ouders te faciliteren en door de belangen te behartigen van kinderen met klompvoetjes en hun ouders.

Visie

De Nederlandse Vereniging Klompvoetjes wil hét Nederlandse expertisecentrum zijn op het gebied van klompvoeten, voor ouders van kinderen met klompvoetjes, medische professionals en volwassenen met klompvoeten.

http://www.klompvoet.nl/