Football Maties

Speciaal voor het schoolvoetbaltoernooi geïnspireerd door het WK in Brazilië is er door de stichting Football Maties een actie voor de straatkinderen in de Falvela’s van Rio de Janeiro” gestart. We willen zorgen voor minimaal 200 goede maar gebruikte voetbalschoenen. Dat is per school 14 paar voetbalschoenen. Ook mag teamkleding en andere voetbalmaterialen zoals bv shirts, broeken, kousen, ballen, etc. in geleverd worden. Ook vragen we 1500 petflessen in te zamelen, dat is per school minimaal 100 petflessen.
We hopen dat dit minimaal opgehaald kan worden en hopen natuurlijk op veel meer wat we kunnen ophalen. Dat iedereen onder de indruk is van deze goede actie en er geweldige initiatieven zullen volgen!
Bij het wedstrijdsecretariaat op de toernooidag kunnen de scholen of iedereen die enthousiast is geworden de voetbalschoenen, spullen en de petflessen (voor scholen bij het aanmelden de minimaal 14 paar voetbalschoenen en 100 petflessen) inleveren en we hopen natuurlijk op veel meer!!
Het doel van de Stichting Football Maties is om andere stichtingen en organisaties, die voetbal voor kinderen in ontwikkelingslanden gebruiken als middel om kinderen ‘Social Skills’ bij te brengen te ondersteunen en te stimuleren. Stichting Football Maties wil de grootste non-profit inzamelaar worden van tweedehands voetbalschoenen, kleding en materialen. Als erkend ‘Goed Doel’ wil de Stichting Football Maties het actiefst worden ten opzichte van alle andere goede doelen in het verzenden van de ingezamelde voetbalschoenen, kleding en materialen naar voornamelijk naar Afrika.
Voor alle informatie over deze geweldige stichting zie http://www.footballmaties.nl/.

 

Hoe het allemaal begon:

Mick en de voetbalschoenen van Nederland…

Er was eens een jongen die Mick heette. Mick luisterde elke avond voor het slapen graag vol aandacht naar de avontuurlijke verhalen van zijn liefdevolle vader, Mark. Het liefst luisterde Mick dan naar al die fantastische ervaringen die Mark meemaakte in het warme en verre Zuid-Afrika, waar hij als voetbaltrainer werkte voordat Mick geboren was.

Op een avond vertelde Mark aan zijn zoon dat de kinderen in Zuid-Afrika dol zijn op voetbal, maar dat geen enkele jongen of meisje daar voetbalschoenen heeft. En dat terwijl voetbal die kinderen juist leert om te gaan met winnen, verliezen en werken in een team.
Mick – op voetbalschoenen – tegen Feijenoord.

Mick kon er niet van slapen, zo naar vond hij die gedachte. Hij bleef urenlang staren naar het plafond terwijl zijn gedachtes maalden en maalden. Vlak voor de zon weer opging, dommelde hij in slaap. Amper twee uur later werd Mick gewekt door zijn vader. Maar denk je dat Mick moe was? Nee hoor! Hij werd namelijk wakker met een grandioos idee en stuiterde als een gek door het huis. Wat hij wilde doen? Hij zou al zijn vriendjes bij de voetbaltraining vragen hun oude voetbalschoenen naar hem toe te brengen. Hij zou ze dan allemaal gratis en voor niets naar Zuid-Afrika sturen.
Mick noemde zijn idee ‘Football Maties’, want Mick sprak al best goed Engels. Zijn vader hielp hem om er een officiële stichting van te maken. De kinderen in Zuid-Afrika waren door het dolle heen met de voetbalschoenen die Mick en zijn vriendjes niet meer aankonden. Maar er zijn nog steeds talloze kinderen die op blote voeten moeten trainen. Zij hebben jouw hulp nodig! Vind jij Football Maties ook een super idee? Doe dan mee en stuur ons je voetbalschoenen op!

FBMposterBrazilie